top of page
LFN-clean-dakreiniging-villa-dak-zonnepanelen.jpeg

Waarom moet ik mijn dak reinigen ?

4 redenen waarom het reinigen van uw dak belangrijk is

Waarom

1. Het verlengt de levensduur van uw dakbedekking

 

Vocht en bacteriën die op uw dak gedijen, zorgen ervoor dat uw dakbedekking verslechterd en een kortere levensduur heeft. Veel huiseigenaren denken dat ze niets kunnen doen aan de zwarte strepen op hun dak. Ze gaan ervan uit dat hun dak volledig vervangen moet worden terwijl hun dak gewoon moet worden schoongemaakt.

 

Wat gebeurt er met uw dak als u ze niet onderhoudt? De staat van uw dak zal gewoon achteruitgaan en poreus beginnen worden. Als u het nog niet wist, vreten algen en mos op termijn alle dakbedekkingen weg.

 

Bel ons of vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan via onz website van zodra u mos op uw dak ziet. Volgens onze ervaring verlengt onze dakreinigingsdienst de levensduur van uw dakpannen tot wel 25 jaar!

LFN-clean-dakreiniging-villa-luxe-proper.jpeg

2. Het geeft uw dak een gloednieuw uiterlijk

Algen- en mosvlekken op uw dak zijn niet alleen schadelijk, ze zien er ook lelijk uit. Dit geldt vooral als uw dakbedekking een ​​lichte kleur heeft. Laat je huis er niet vreselijk of achtergelaten uitzien en contacteer ons om uw dak volledig te ontmossen en te reinigen.

 

Onze dakreinigingsdienst geeft uw huis een geheel nieuwe uitstraling. Onze LFN dakreiniging - professionals zullen ervoor zorgen dat uw dak zijn oorspronkelijke kleur en schoonheid terugkrijgt.

Image de Dieter de Vroomen

3. Het voorkomt plagen en onderliggende problemen

Een stapel organische materialen op uw dak maakt het een attractie voor vogels en insecten. Deze dieren gebruiken dit om er een broedplaats van te maken. Niet alleen dat, vogels pikken op het oppervlak van uw dak. Ze beschadigen uw bedekking door krassen en gaten achter te laten.

 

Zodra vocht en water uw huis binnenkomen via deze beschadigde dakpannen, zal ook het interieur van uw huis worden aangetast. Schimmel die op uw dak gedijt, verspreidt zich in uw huis en veroorzaakt allergieën en andere gezondheidsproblemen.

 

Ook binnenschimmel vernietigt uw houten meubels. Wanneer dit gaat rotten, trekt dit weer insecten zoals kakkerlakken en kevers aan.

Voorkom al deze onderliggende problemen door tijdig uw dak te laten reinigen met onze dienst.

Image de Wahyu Setiawan

4. Het geeft u een voordeel bij energiebesparing

Merkt u stijgende energierekeningen en temperaturen in uw huis? Daken moeten normaal gesproken de zonnestralen kunnen weerkaatsen. Algengroei of misopstapeling op uw dak verstoort echter deze belangrijke functie.

 

Zoals we eerder hebben vermeld, voeden algen en mos zich van uw dakbedekking en verminderen deze zijn effectiviteit. De meeste huiseigenaren beseffen het niet, maar het organische materiaal dat op hun dak ophoopt is de reden waarom een energierekening nog meer kan stijgen.

 

Een grondige dakreiniging met LFN Clean - dakreiniging verhoogt de zonnereflectie van een dak. U kunt er zeker van zijn dat uw gezin zich comfortabeler zal voelen en van hogere besparingen zal genieten.

Image de Laurence Katz
Image de Obby Rh

Wanneer moet ik mijn dak laten reinigen ?

Haal er het meeste voordeel uit door uw dak regelmatig visueel te controleren

Ancre 1
LFN-clean-dakreiniging-villa-vuil-voorbereiding.jpeg

Een goed onderhouden dak blijft duren !

Nu u de voordelen van dakreiniging voor uw huis kent, vraagt ​​u zich misschien af ​​of uw dak aan een schoonmaakbeurt toe is.

 

U hoeft uw dak alleen visueel te inspecteren om te weten dat het tijd is voor wat onderhoud. Zie je mosgroei? Zwarte strepen? Bladeren, takken en ander vuil? Vogels erop?

 

Het is aangeraden om 1x per jaar, na de winter, uw dak te laten reinigen. Als u echter een relatief nieuw dakbedekking heeft, of indien u al een grondige reinigings heeft uitgevoerd, hoeft deze minder schoongemaakt te worden. Dan raden wij onze klanten aan om ons binnen twee of jaar terug te laten komen voor een reiniging.

 

Het onderhoud van uw dakbedekking kunt u het beste tijdens de zomermaanden uitvoeren. Dit geeft uw dak voldoende zonneschijn en zorgt ervoor dat uw dakoppervlak droog en veiliger beloopbaar is voor ons. 

lfn-clean-roof-cleaning-how-we-work_edited.png

Hoe gaan wij te werk ?

Wij garanderen een echte vakmanschap

Als expert in het reinigen van daken moeten wij de juist balans vinden tussen het grondig reinigen van daken en schadeloos te werk te gaan. Daarvoor gebruiken wij over het algemeen hoge druk reinigers. De temperatuur van het water en het product om uw dak te onderhouden hangen echter af van het aard van de bedekking en de staat van uw dak. Verder gebruiken wij uiteraard gespecialiseerde ladders dat precies voor onze type taak werd gemaakt. Uiteraard zijn wij ook volledig uitgerust voor het veilig reinigen van daken: veiligheidsschoenen, werkkleren, enz. Uiteindelijk vermijden wij ook in de winter op daken te werken doordat het meestal te koud of te gevaarlijk wordt voor onze specialisten.

Wat gebruiken wij voor het reinigen van daken

lfn-clean-dakreiniging-hoge-druk-reiniging.jpg

Koud water Kärcher

Met onze professionele koud water Kärcher van 180 bar met een debiet van 650 liter per uur kunnen wij uw dak zonder risico op infiltratie of beschadiging reinigen. Dit is net genoeg om een laag vuil, algen en korstmossen te verwijderen.

lfn-clean-dakreiniging-dibo-hoge-druk-warm-wasser.webp

Stoomreiniger

Voor kwetsbare daken gebruiken wij onze professionele stoomreiniger dat geregeld kan worden tussen de 30°C tot en met 120°C. De druk kan evenals geregeld worden vanaf 30 bar tot maar liefst 1000 bar om hardnekkige vlekken en diepe wortels van kostmossen te verwijderen.

Welke specifieke behandelingen kunnen wij aanbieden ?

fungicide-lfn-clean-dakreiniging.jpg

Fungicide

Een antischuimbehandeling wordt aangebracht op uw bedekking na het reinigen van uw dak. Dit voorkomt het snel terugkomen van mos, algen, enzovoort door vochtigheid.

traitement-hydrofuge-1.jpg

Waterafstondheid

Om blijvende vocht te voorkomen brengen wij een waterafstotend laag aan op uw bedekking. Op deze manier vermijdt u elk jaar uw dak te moeten laten ontmossen.

lfn-demoussage-de-toiture-peinture-toiture-ardoise-synthetique.jpg

Coating

Om tegels en leien te beschermen tegen verkleuring is het aangeraden een laag coating aan te brengen. Deze kan transparant alsook gekleurd zijn, afhankelijk van de kleur van uw bedekking.

Image de Jack Price-Burns

Hoeveel kost een dakreiniging ?

Tussen de 5 tot 15€/m2*

5de2a4ad-f7b1-4d35-87c4-11e7a5fd424a.jpg
lfn-roofcleaning-drawing-home-roof-design-vector-22048505_edited.jpg

*Niet alle daken zijn te vergelijken

Wat zal een dakreiniging mij kosten?

Met trots bieden we klanten in de regio een hoogwaardige mosverwijderings- en dakreinigingsdienst. Onze klanten werken graag met ons samen en velen van hen komen bij ons terug voor een onderhoudscontract te starten en worden dan onze vaste klant. Elke klant is echter uniek bij ons omdat zijn dak dit ook is.

 

Inderdaad, de grootte van het dak, het aard van de dekking en de staat van deze laatste zullen het bedrag van de prijs doen variëren.

U heeft het wellicht begrepen, uw offerte wordt op maat gemaakt om onaangename verrassingen te voorkomen. Met LFN Clean - dakreinigingen bent u zeker van onberispelijk werk tegen de juiste prijs!

Wilt een prijsofferte ontvangen of een prijsopgave voor het reinigen van uw dak of uw dakgoten ? Vul ons offerte-formulier in en een expert van LFN-dakreiniging zal spoedig met u contact opnemen.

Van 5 tot 10€ per m2

VOOR Snelle en efficiënte reiniging van uw dak

Indien uw dak in goede staat is en dat deze frequent onderhouden wordt (lees ook: "wanneer moet ik mijn dak reinigen?") is een snelle reiniging genoeg om opstapeling of uitbreiding van mos te ontkomen. Dit kost tussen de 5€ en 10€ de vierkante meter. Hoe langer u hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt om uw dak te reinigen en hoe meer er aandacht zal besteedt worden aan andere oplossingen om uw dak te kunnen reinigen.

LFN-clean-dakreiniging-dak-product.jpeg

Van 10 tot 15€ per m2

VOOR een grondige reiniging van uw dak

Wanneer er een opstapeling is van mos kan het zijn dat de bedekking van uw dak schade heeft toegelopen. Bij het grondig reinigen van uw dak kijken we eventuele schade na en gebruiken wij "zwaardere" apparatuur om uw dak professioneel te reinigen (lees ook: "hoe gaan wij te werk?". Dit omvat een 'all-in' formule waarbij wij uw dak volledig ontbossen, uw dakgoten en andere afvoerkanalen volledig schoonmaken en behandelen wij uw volledige dak met een waterafstotend en antischuimproduct (antimos). Na een grondige reiniging is het aangeraden om regelmatig een snelle en efficiënte reiniging van uw dak uit te voeren dat u op langere termijn goedkoper zal uitkomen!

lfn-dakreiniging-enrique-lafertin-baas-werkt-zelf-mee.jpg

Van 100 tot 150€ per m2

voor een nieuwe leven aan uw dak te gunnen

Aan deze prijs heeft u een zo goed als nieuwe dakbedekking! Als u voor deze formule kiest zullen onze experts uw dak volledig en grondig reinigen, uw dakgoten en andere afvoerkanalen grondig schoonmaken, uw kozijnen behandelen, uw isolatie verfrissen en een splinternieuwe uitzicht geven aan uw dak door deze te verven om zo zijn originele uitstraling opnieuw te vinden. Deze renovatie van uw dak vraagt achter een hoger budget maar zal uiteindelijk grotere schade of werken uitsluiten voor de toekomst. Een zekere aanrader!

LFN-clean-dakreiniging-kleine-dak.jpeg
bottom of page